Friday, June 1, 2012

Berita Tergempar Jam 1 petang

Kota Samarahan, 2 Jun 2012  - Sebuah kapal terbang Air Asia ditemui telah remuk di dalam sebuah universiti. Kejadian berlaku pada pukul 1 petang apabila sebuah kapal terbang yang terbang terlalu rendah telah mendarat secara paksa di kawasan lapang berdekatan sebuah kolej  di sini. Sejak akhir-akhir ini kapal terbang sering terbang terlalu rendah di atas kawasan udara di sini. Disebabkan itu, para pelajar yang secara kebetulan homesick dan stress berikutan minggu exam final hanya di sekitar simpang yang berdekatan, merka pun merancang satu perancangan untuk meng hi-jack kapal terbang yang bertuah. 

Sebaik sahaja kapal terbang itu mendarat di sini, para pelajara terutamanya penghuni kolej berdekatan telah menyerang kapal terbang itu seperti semut menjumpai gula walaupun mereka tidak boleh masuk pun pesawat itu sebab pntu xbukak. Kesan daripada kejadian ini, ada pelajar yang cedera, ada yang kehilangan cinta dan ada yang hilang ingatan. tambahan pula ada yang bertemu cinta baru seperti sebuah cinta hindustan semasa bersama2 berjuang merempuh kapal terbang tersebut.
Seorang saksi yang enggan namanya disiarkan berkata kebetulan sebuah bas yang membawa pelajar Palapes darat dan Palapes udara melalui kawasan itu, mereka pun berpusu2 turun dr bas dan membantu meng-hijack kapal terbang itu. 
Seorang saksi lain melaporkan ada terdengar bunyi2 pelik seperti bunyi burung 'ek ek ek'. setelah disiasat, bunyi itu dtg dr sekumpulan pelajar yang berasal dr Johor yang berbual sesama mereka sambil merempuh kapal terbang itu. :) 

Ada juga yang tidak berhenti bercakap dengan diri sendiri,berkata2 dgn laju tentang fakta2 yang telah mereka hafal.Beberapa orang pula dilihat melukis2 di dinding kapal terbang mengikut imaginasi mereka. pasti mereka ini pelajar seni xpun kejuruteraan. Tidak mengikuti perancangan rakan2 yg lain, ada pelajar yang mengambil kesempatan menikmati pemandangan di tepi sambil makan popcorn seperti menonton sebuah movie. ouh, beberapa pelajar cinematography mengambil peluang keemasan ini merakamkan kejadian dan menjadikannya sebuah filem bertajuk 'TERBABAS' yang akan ditayangkan di pawagam berdekatan anda semasa cuti 3 bulan nnt.

Berikut adalah perbualan pramugari dan juruterbang kapal terbang tersebut:
Juruterbang: FA, apa yang berlaku ni? kita di mana? bukan kita sepatutnya mendarat di China ke?
Pramugari: I pun xtahu la, kenapa orang2 kt China ni pelik sgt? Muka pun mcm zomba je masing2, mata macam panda je.
Juruterbang: Apa kata u tanya salah sorang dr mereka melalui tingkap ni.

Pramugari: Hello, sir,may i know where is this place, is this China?
Orang terpilih: tok sey la nk kecek English, ni kat Kota Samarahan je. Sarawak.
Pramugari: Kenapa u all buat mcm ni? n kenapa u all mata mcm panda?
Orang lain: kitorg tgh stdy week, homesick and stress nak exam sbb tu la jadi mcm ni.

Balik kepada laporan kejadian, dilihat mereka saling bersatu padu dan bekerjasama untuk memasuki kapal terbang tersebut. Dekan fakulti berdekatan yang terkejut mendengar berita ini datang ke tempat kejadian dan cuba membantu tetapi tidak berjaya. Malah beliau terkejut dengan kehadiran beberapa pelajar yang dtg sambil membawa beg balik kampung. Presiden kolej dan JPK2 mengadakan meeting tergempar utk menyelesaikan perkara ini, namun mereka menemui jalan buntu. Oleh itu, mereka pun sama2 menyertai pelajar lain.
Satu pengumuman dibuat secara tiba2, mengatakan cuti 2 minggu diberikan kerana kejadian ini, dan semua pelajar diberikan bonus CGPA 4.0 untuk semester ini, peperiksaan dibatalkan. Semua pelajar bersorak dan pulang ke kolej masing2 meninggalkan sisa2 rempuhan di tempat kejadian. walaupun mereka tidak dapat menaiki pesawat tersebut, mereka gembira mereka boleh berjimba semula menanti tarikh tiket kapal terbang yang telah mereka beli sebelum ini.


P/s: Semua watak dalam berita ini tiada kena mngena antara yang masih hidup atau pun yang sudah meninggal dunia. hanya sekadar untuk bergelak tawa. maaf sekiranya ada yang terasa. Selamat menyambut Study week, goodluck Exam !

Sunday, February 12, 2012

Stress NO-NO.

Semua orang stress, itu benda common untuk spesis homo sapien.

Macam-macam cara boleh buat nak hilangkan or kurangkan stress.
Kali ni I nak share sikit antara alternatif yang selalu dipilih untuk handle stress (:

1. TIDUR! 

TIDUR!
Dalam ramai-ramai orang yang I mintak pendapat, 90% akan cakap,
" Kalau saya, saya akan tidur. lepas bangun mesti akan rasa better. tapi kalau tak,sambung lah tido balik "
xkurang jugak yang cakap cmni,
" Saya akan nangis sampai tertido. " 
So, the main point is sleeping .


2. Gaming




Cara ni selalunye boys yang akn buat. sebab apa, I pn xtau lah. dah memang nature dorang mcm tu lah kot.
Diorang kata,main game boleh hilangkan stress.









 Tapi girls pun tak terkecuali juga dalam kes ni. Tgk gambar sebelah ni pun macam berhasil je untuk hilangkan stress kan?





3. Travelling

Cara ni untuk yang ada masa dan kewangan stabil lah. 
Tak perlu nak travel mcm DIVA sangat pun..
Yang penting dapat ketenangan. 


Nak travel sorang2 pun boleh,dengan besties pun boleh. Digalakkan..
Sebabnya:
1. Lebih selamat.
2. Lagi best.
3. Lagi jimat 

Lagi best kalau travel tu dapat dekatkan diri kepada alam sekitar yang nyaman dan cantik!
WOW,best best!

4. Nyanyi kuat-kuat?

Of course ada yang akn pilih cara ni kan..
Sambil dengar lagu-lagu favorite, sing-a-long sekali lah...
Tambah sekali dgn feel, boleh buat album dah lepas tu.

Tengok jelah dia ni.

Haaa,ni lagi sorg. confirm korang kenal ni kn...


5. MAKAN LAH APA LAGI ......

nice kan?? YUMMY!

tapi jangan pulak makan gila-gila like there is no tomorrow..
sakit nanti,jgn salah kan I ok.

6. Lepak dengan besties! Yeay!
cooking together pun best!

this is also one of good idea!
7. Shopping Shopping Shopping !!

Of course this is the most success with ladies (:
Tapi ikut kemampuan lah ya nak shopping tu...
tak memasal je berhutang nanti..


8. Change of hairstyle!




by doing this, it gives you a new refresh mood and better look.
You can leave the image of the past and start a new life.
Style it as u wish! You'll never regret it.

9. Physical activities

There are so many fun and simple physical activities out there. 
Just choose one of your favorite and do it when you are free..
You can just for a walk at the garden, swimming, playing badminton, football or the others.
After doing it,you'll find that you will feel better.
Try it. 

10. Reciting Al-Quran.

Well,last but not least, let's revive spiritually. 
For Muslims, don't forget to recite Al-quran and do your responsibilities.
 Get closure to the Creator, and you'll find peace.



That's all! Enjoy every single second of ur life. 
Take good care of yourself. 
Handle stress well okay!
Peace yaww...






































 


Saturday, February 11, 2012

What Doesn't Kill You, Makes You Stronger

I LOVE YOU!

Well I'm done with this part. 

I am letting you go for now.
Go run run run, I watch your back.
Yeah,you don't kill me. But instead you make me stronger.

Want more?
You add the hatred in my heart towards your gender.

More?
I don't feel like loving anyone else after this.

Want some more?
I might get into fight with men easily after this.


WHY? 
because i don't fancy human with testosterone.
except for my family,because they will always be with me until my last breath.

Yeah. 
And i don't fancy to hear love stories from my colleagues. 
It's just that it doesn't seem to have anything  to do with me.

WHAT DOESN'T KILL YOU MAKES YOU STRONGER. 
Its only ME, MYSELF AND I . PERIOD.
so true.



HAHA! Damn it. See what you have done to me. 

Go away, I need time to heal this hole in my heart.
Just take care of yourself. 

Bare in mind that I'll be back for more.
I'm gonna give you HELL.