Friday, September 16, 2011

SESAT DI TEMPAT BARU.

ASSALAMUALAIKUM SEMUA (:
how's ur day today?
having fun? or the opposite?
anyway, SELAMAT HARI MALAYSIA  ya :)

meh sini nak cerita pengalaman aku hari ni.
memandang kan hari ni sambutan hari malaysia kat sini,so 1st year student wajib join Perhimpunan Sambutan Hari Malaysia.
semangat bangun pagi2,kumpul pukul 7 pg. 
ni ade some pictures utk pagi td.




 ok sampai situ je cerita pasal sambutan tu. makanan xdisediakan.so tghri support perut sendiri dgn nasi lemak.
balik bilik,rehat dan bersedia untuk petang.

petang dalam pukul 3.30,aku n faeza bersiap dgn sportshoes masing2 dgn berpandukan niat untuk ROUND SATU UNIMAS DEN PEGI DESA ILMU N MAKAN KFC.
dgn smgt yg kental kitorg mulakan langkah ke arah TASIK TAMAN REKREASI.
dengan angin sepoi2 bahasa kitorg pun lepak sekejap situ and tgk ade one family ni memancing kat situ.
ada rasa mabuk sikit kat jeti tu haha!







sesudah melepak di tasik itu,kitorg pun meneruskan perjalanan konon mencari kolej bunga raya dan yang lain2. tapi hujan plak tetiba. lepas kitorg naik BRIDGE OF LOVE kitorg berlari2 lah mncari perlindungan di KOLEJ CEMPAKA.




ni lah bridge of love tu.

ni lak kolej cempaka.

pastu start dari sini aku ngn faeza pun sesat sampai ke mana kitorg pun xtahu. kiri kanan sume hutan je. jalan pun xde orang yg lalu. sampai lah kitorg sampai kat pintu gate masuk UNIMAS ni balik. haih,gelak je keje.
den kitorg pusing balik,kembali ke kolej n amek route lain untuk ke KOLEJ SEJORA (kolej paling terpencil kat sini) 
xpe kitorg guna route jauh,xnak naik bas ni, bajet je. nak jalan sendiri.
sampai kat HEP singgah kat sini.



haaaa,tempat korang ade? xde kan... kalau UM tu kat mid ade lah. ni dlm kampus nih. haish,bahagia2.

den kitorg meneruskan perjalanan ke mana kitorg sendiri pun xtahu. last2 dah smpi kolej bunga raya den ade signboard kata straight utk ke kolej seroja. kitorg pun dah bhgia lah... sampai 10 minit jalan,xjumpa2 lagi bangunan berupa kolej. ok xpe,teruskan lagi perjalanan..
sampai 30 minit pun xde jugak. 
bila jalan ni nak sampai hujung lah seh
tgk org xde pun lalu situ. ade pun kete laju je...
sume pandang pelik pd kitorg.
kitorg lagi lah pelik bila orang pndg kitorg pelik. haha!
kiri kanan semua HUTAN. kang xmasal2 kena kejar ngn monyet ke ape ke. takut jugak.
sampai dah give up ni. dah lah hujan.
tapi give up benti entah kat mana,so teruskan jelah.
kang bermalam dalam hutan pulak.
jam dah pukul 5 ptg.
den jalan punya jalan punya jalan,tetiba!
ade satu kancil ni benti kat sebelah kitorg.
ade abg tu nama die Iqram,kata die nak ke arah gate barat,die ajak tumpang. memandangkan ade lg 2 ppuan dlm kete tu,kitorg pun masuk lah.
ALHAMDULILLAH..
sampai jugak kitorg kat DESA ILMU.
baru lah tahu tmpt tu cmne..
mcm pekan kecil..
and ade FUNFAIR kat situ,apakah?!
haha..
dan tercapai lah hajat nak makan KFC. haha!
tapi peliknya,itu kali pertama kitorg rasa nak balik cepat.
xsampai 30 minit kat sana,dah nak balik.
and pukul 7.30mlm kitorg balik lah ke UNIMAS.
menaiki kereta abg Iqram lagi. bersama 2 lagi kakak2 senior yg duduk kat luar.
and here are some pictures taken through out the story. GOODNIGHT GUYS :)
tired seriously.
kayak kayak.

jalan yang tiada penghujungnya.

muka bahagia konon berada di jalan yang benar.

bosan jalan takde peghujung.

ada paya pulak tiba2.

confuse dgn jalan ni. xtahu betul ke salah.

bahagia dapat naik kereta :)

paling bahagia dah sampai DESA ILMU 

KFC yeah! finally.

fun fair?

haus haus..

cheezy wedges mengancam.

top up energy jalan 3 jam xhenti.

risau fikir nak balik cm mana.





1 comment:

  1. hahahahahaha...baru nak jemput mai kolej bunga raya. belum jemput lagi da sesat, cemane ni??..hahahahahahahahaha..:P

    ReplyDelete