Wednesday, August 31, 2011

TEARS RUNNING DOWN

Bismillahirrahmanirrahim

hening suasana malam sama hening dengan perasaan aku malam ni
bukan malam ni sahaja tapi malam sebelumnya juga
setelah sekian lama
aku xbukak folder gambar2 kenangan manis aku dgn dia dulu
harini aku dah bukak
sekian lama,berari2 aku tahan diri dari buat mcm tu
tp entah kenapa tgnku sendiri menggapai pendrive tu
pendrive yang masih kekal sama keadaannya seperti aku dapat dulu

dari satu gambar ke satu gambar aku tengok tenung dan hayati
xsemena2 air mata aku jatuh ke pipi
aku xpaksa diri untuk nangis
tapi aku sebak
aku sedih tgk betapa gembiranya aku dulu
dan aku xkn penah rasa gembira mcm tu lg.
itu lah saat2 pling bhgia spnjang hidup aku
masih segar lagi dlm ingatan aku masa aku tanya adikku 

'pernah tgk akak happy mcm dalam gambar ni x?'
'tak pernah'
'nak tgk akak bahagia mcm ni lagi x? suka tgk akk mcm ni?'
'nak. suka. xpernah tgk akk happy mcm ni.'

hmm kenangan je yang ada untuk dikenang
memang aku mengaku
aku x ego
aku express apa aku rasa
ya memang aku rindu
memang aku rindu
memang aku rindu

ya memang aku sayang
aku sayang 
aku sayang

ya memang aku cinta
aku cinta 
aku cinta

dan aku sentiasa menyayangi merindui dan menyintai
entah kenapa jangan bertanya
sebab aku xde jawapan untuk soalan tu
aku memang xperfect
sememangnya xperfect
tapi aku cuba untuk jadi perfect untuk dia
walaupun xcukup bagi dia
tp aku cuba
dan sekarang aku masih memegang nasihat2 dan teguran2 dia
kenapa?
sebab aku cinta
biarlah orang nak cakap aku ni bodoh ke buta ke ape ke
aku xksah
tiada sesiapa pun yg boleh n mungkin ubah apa aku rasa
apa pendirian aku
sebab aku bukan korang
n korang bukan aku
korang xlalui apa aku rasa
so korang xfaham
korang lalui apa yg korang penah lalui je
bukan apa yang aku lalui

penat aku cuba bahagia kan diri aku
memang aku bahagia tp sementara shj
entah bila aku akn bhgia mcm wktu tu dgn dia
aku pun xtahu
kalau lah dia tahu aku masih mcm ni
entah apa plak respon dia
i'm sorry dear
i still love you
dont ask me why i love you
what makes u so special
i will not answer it right away
because i dunno the right answer
all about u,everything about u is perfect to me
u cause me to fall in love with u while u know that i'm not that type of girl
seriously u changed me
thanks to u
but now,everything is ...
i don't have the answer
but i will never forget
i will never lose hope

pesan ustaz othman
ikhtiar yang pertama,kemudian berdoalah bersungguh2,dan redha dan sabar
insyaALLAH kita akan dapat apa yang kita mahukan
ALLAH yang Maha Kaya
tiada yang lebih kaya dariNYA
jangan berputus asa

insyaALLAH
sayang
selagi saya mampu
selagi saya mampu
doa saya sentiasa dipanjatkan
 YA TUHAN perkenankanlah doaku
Kau permudahkan lah jalan bagi ku.
Amiinn..
i love u S

Sunday, August 28, 2011

KATAK OH KATAK !

Assalamualaikum (:
korang penah ada pengalaman dengan enche KATAK x?
mesti penah la kan kalau setakat main kat lab time praktikal bio kan...
itu perkara biasa.
tapi hari ni,aku punya pengalaman paling DASAT!

kalau enche LIPAS pun aku nampak aku dah LARI LINTANG PUKANG
mcm mana pulak kalau..
ENCHE KATAK MASUK DALAM SELUAR AKU DAN NAIK SAMPAI PEHA??!

confirm lah aku 
MENJERIT BAGAI NAK GILA SAMBIL HENTAK2 KAKI!

alkisah nya bermula mcm ni..
aku ngn mak aku baru sampai uma nenek aku. baru masuk pagar.
den ade one car ni,dia park tepi jalan
suddenly kitorg ternampak ada uncle india ni dah terduduk kat ats rumput tepi longkang besar depan rumah nenek aku.
aku pun berlari lah kt uncle tu tolong..
aku ni kn sensitif sikit,xle tgk org dlm kesusahn (cewah)
mesti nak tlg punye.
ok dah habis part tu. dia da masuk kete,siap aku pun tanya sbb concern sgt ni
'uncle,are u okay?'
tp dia xjwb sbb dia mcm maybe sakit kot... kaki dia basah dah..(masuk lgkang maybe)
so,aku pun nak bla laa.. rumput aku pijak tu rasa BASAH TERLEBIH plak.
den mcm ade benda bsh tersangkut kat kaki aku. yg pelik rse smpai kulit.
aku pakai sua kot,xlonggar pun.
den aku rasa benda basah tu
MERAYAP2 BERGERAK2 SAMPAI PEHA DENGAN PANTAS!
secara spontan aku pun menghentakkan kaki di tepi jalan (xksh org nmpk ke x)
dan kualah 
ENCHE ANAK KATAK YANG BERKULIT LEMBAP TU!
errrr..sumpah jijik rasa dia.
aku pun menjerit dan berlari dan beristigfar dan memuji2 nama ALLAH secara spontan
hahaha!
dan akhirnya,aku kena tuka kain batik maklong 
so tercapai lah niat dan angan2 utk nampak mcm 
perempuan melayu terakhir malam ni sambil menganyam dan mengisi ketupat 

macam mana lah aku nak amek akuatik nanti?! kalau terjumpa binatang yang pelik2 yang sewaktu dgn benda berkulit lembap tu? 
(:

Saturday, August 27, 2011

KETUPAT ORANG MUDA (:

ASSALAMUALAIKUM..
hari ni kita puasa dah 27 hari (:
raya dah dekat.. baju dah siap? kasut? selendang? beg?
ops lupa plak.sir dah siap baju? samping? songkok? beg?
sir refers to SIR lah sbb mmg dia je rajin baca. xgitu sir? haha (:
DUIT RAYA???

satu je mintak time raya nanti,nak duit raya boleh?? hehe.
macam dpt je kan da besar2 ni. tp sllunye dpt gak,double plak (:

harini merupakan hari membuat KETUPAT di rumah nenek.
aku berjaya membuat SATU SAHAJA ketupat hasil usaha sendiri. HAHA. satu je weh satu je..
aku namakan ketupat tu KETUPAT ORANG MUDA (:
ouh BTW,aku nampak COMEL DAN SWEET menganyam. haha. (ok perasan)
tinggal xpakai kain batik je td.
kalau x dah macam perempuan melayu terakhir dah.
confirm mak mertua suka. (eh mcm penah ade je kan)

Dengan semangat nya aku lepas tu membawa 4 daun kelapa tu masuk kete dan menganyam.tapii... satu pun xjadi haha!
tapi xpe.rangka aku dah boleh buat rangka aku pro..
bab2 suh daun tu jalan aku fail. sesat lak daun tu.haha!
nasib baik ade FARAH HANNI SHAHRIL.
dia sambung jalan2 kan daun tu dan hasilnya..
POOF!!
4 KETUPAT ORANG MUDA BERJAYA DIHASILKAN (:
bangga ni bangga haha!

semangat raya dah datang...
SELAMAT HARI RAYA SEMUA! 
MAAF ZAHIR DAN BATIN (WALAUPUN BATIN XDE SANGAT)

DUIT RAYA JANGAN LUPA YA (:

Thursday, August 25, 2011

PESANAN DARI AYAH DAN IBU

Assalamualaikum semua.
malam tadi aku telah meluangkan masa berdua dgn ibu dan ayah aku.
so terdapat beberapa pesanan dr mereka yang aku perlu highlight kn sebelum aku terlupa daratan di negeri orang.

PESANAN DARI IBU:
nanti masa belajar xpayah nak bercinta2 berbf2 ni
belum masa lagi
don't get into trouble

PESANAN DARI AYAH:
nanti kat SARAWAK jangan nak berani2 sewa kereta 
awak xtahu tempat org lagi,nnt kena ape2 susah
awak xbiasa tempat org,sana ramai org dayak (HAHA)
nanti cari kawan yang betul2. cari org MALAYSIA (abes tu sarawak tu malaysia jgk)
xyah cari org sarawak,nnt nk kawen da kawen susa. (HHAHHA)

haaa..ibu juga telah mencadangkan beberapa cadangan best yang aku rasa aku terima 100%

ibu kata waktu cuti sem xyah balik uma sgt. pegilah jalan2 ngn kawan2.
plan betul2 dgn kwn2 nk g trip mana2.
cuti sem ni ramai2 g sarawak ke,sem depan g tempat lain ke,visit kawan2.
ni x,cuti sume nk balik kmpung.
pastu boleh g SABAH ke BRUNEI ke.
time study ni lah awak merasa nak jalan..
da kerja dah bz nnt xde masa.

yes! aku da dpat GREEN LIGHT.
aku bakal menggunakan cdgn tu. insyaALLAH...

Wednesday, August 24, 2011

LAST HANG OUT WITH DEAREST FRIENDS


Assalamualaikum dan Salam Ramadhan semua :)



so, tanggal 21 august 2011 aku telah menjejakkan kaki ke tanah Shah Alam 
untuk berjumpa dgn insan2 yg istimewa utk aku 
sebelum aku mengangkat kaki dari tanah semenanjung :D

Menetap di ALAM IMPIAN selama 2 malam di rumah SHAIRAH DZUL a.k.a AWEK COMEL :)
walaupun agak singkat masa,atleast aku rasa dpt lah tebus balik masa2 
yg aku xdpt luangkan dgn minah ni kat PASUM dulu. 
alhamdulillah..

kemudiannya,aku pun meneman shy menggunting rambutnya 
Aku nak ptg rmbut pendek senang nak gerak MHS nnt. xyah nak ikat2 rambut sume.
So,meh sini aku bg gamba sebelum and selepas shairah ptg rambut kat SHAH ALAM MALL.

SHAIRAH SEBELUM

SHAIRAH AFTER
(mcm Gu JUN PYO)


ouh xketinggalan juga aku menggunakan kesempatan yang ade sementara berada di sana 
untuk berjumpa dengan 
SYAMIMI ASLINA a.k.a AWEK CUN (:
masa kat PASUM xnak rapat,dah kua PASUM baru nak kamcing.
 so ini lah awek cun yang aku duk sebut2 ni haa..

SYAMIMI ASLINA :)

we talked and we talked,we laughed and we laughed. we smiled and we smiled.
it all happened in one single day. only one single day.
and we had so much fun that day. (:

nothing else to say,just a few more pictures to be shared.
LET THE PICTURES TALK (:

LOKASI YANG DISERANG PADA 22 AUGUST 2011
SHAH ALAM MALL
 SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SEKSYEN 7 SHAH ALAM

2 tempat je pun sebenarnya tp still aku rasa berteman pd tarikh keramat itu.
tanx to both these ladies yang akan melanjutkan pengajian di UM nnt.
(:
semangat merdeka shy (:
semangat merdeka aku (:






aku xtahu ape motif ni,sebab aku xde kena mengena dgn selangor pun.
















you tell me what you see lah (:


aku tak fanatik Justin sgt actly.

we had these for iftar that day :)

kami berebut ini semasa iftar.
CEMPEDAK GORENG WOI!!



The Characters In This Story

Friday, August 19, 2011

Bila Jantung Aku DUPDAPDUPDAP Malam Ni.

Assalamualaikum,dan selamat malam.
seperti tajuk post kali ini,
haha,sengal gila aku ckp mcm ni. 

kisah bermula apabila aku meng-komen-kan diri kat sttus seorang sahabat tanpa melihat dan mbaca comment2 sblmnye.
seperti biasa aku menjadi diri sendiri..
dan tiba2 namaku ditag kn bersama2 dgn nama Mr-u-know-who
saat di notification,nama pnuh die xklua but i can still read the Mohd part
n idk why it really makes my heart beats a lil faster than the second before.
walaupun aku xtahu sape yg ditag kn bersama aku tuuu...

selepas aku menontonnya pun comment yg melibatkan namaku,
adrenaline surge through my veins.
my heart palpitates faster than it's usual phase.

sebenarnya nak dibuatkan cerita..
kami telah mengkomenkan diri di sttus itu dgn komen yg sama,sangat sama..
itulah die kn..
kebetulan boleh terjadi pada sesiapa bila2 mse n di mana jua..
tu je nak ckp..
ok bye.. nyte semua :D
alhamdulillah.....

Tuesday, August 9, 2011

Bahagia Itu Milik Kita :)

Assalamualaikum semua..
so yg ni aku wat special punya..
kira hadiah dr hati aku pd kawan2 aku yg tgh mengecapi bahagia dgn cara mereka sendiri
yang aku pernah kecapi suatu ketika dahulu
so,korang2 yang berkenaan,
enjoy reading it okeh?
kalau ade aku tsalah cakap ke,wt korang terasa awl2 aku mintak ampun minta maaf...
kang xsempat aku mnx maaf,panas jenazah aku nnt,seksa aku..
ampunkan aku ye korang..

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..


CINTA. apa itu cinta?
cuba korang behenti sejenak,tarik nafas dalam2
tenangkan diri
FIKIR.
APA ITU CINTA PADA DIRI SAYA?
adakah perasaan bahagia yang anda rasa semasa bersama insan yg anda suka?
prasaan kasih pd org yang anda rasa terbaik utk anda?
perasaan selalu kena ade dgn org yg anda suka?
perasaan gementar bila mata bertemu?
perasaan perlu nak ambil berat sume benda psl org tu?
ATAU
perasaan sedih yg anda rse bila org tu tipu anda?
perasaan sakit hati bila anda dapat tahu yg dia buat sesuatu yg anda xske?
perasaan cemburu bila anda tgk die bbual dgn org lain yg blainan jntina dgn die dgn mesra?


cube fikir sejenak..
kalau anda da dpt jwapan yg meyakinkan.. TAHNIAH la.
kalau belum,fikir2 kan balik.

tp... SAYANG tu ape pulak?
SUKA tu mcm mana?

cuba fikir cuba fikir...

mula2 kite mstilah suka kat sseorang kan....
suka dgn luaran die,muke die ke,bntuk tubuh die ke,prgai die ke,ape2 lah yg zahir yg kita boleh nmpk wlaupun xknl rapat dgn die
dah kenal baru timbul rasa sayang...
sayang pulak akn meleret pd cinta...

saje je nak korang imbau kembali mcm mana korg first kenal buah hati korang skrg ni.
melalui FB ke?
melalui seorang KENALAN ke?
melalui AKTIVITI yg korang join ke?
or mmg die ni SALAH SORANG KAWAN BAIK  korang?

mesti lah kngn tu manis sgt kn bg korang?
xpe xpe..kenanglah.. 
kenangan mmg utk dikenang pn..
buat peneman di kala kesunyian
kenangan tu kita yg cipta kn?
so,xsalah kalau kita nak igt balik....

mcm mana pulak first date korg?
kat mana?
KLCC?
Mid Valley?
SUNWAY PYRAMID?
SHAH ALAM?
Sekolah?
Kantin?
Rumah?


waaa,kenangan terindah..
xpe2.. simpan kenangan tu,kenangan peribadi korang...
nnt boleh cite kat ank cucu kan? :D


uish,asal aku rasa mcm dah meleret je ni..
ok2,back to the main topic dear..
BAHAGIA ITU MILIK KITA?
ye benar... kita nak rasa bahagia,kita kena cari lah..
bahagia tu xkn dtg mcm tu je tanpa usaha..
since kita dah dapat kebahagiaan tu,kita kena muhasabah diri..
bahagia itu nikmat yang ALLAH pnjam kn pd semua umat manusia di muka bumi ni..
pinjam tau,bukan hak milik kekal..
so kita kalau dpt pnjam brg yg kita betul2 suke,kita nak pulang awl2 ke?
mestila x kn,mesti kita nak lama2..
tp still itu bkn hak milik kekal..
orang punya.. tp kita boleh bodek kn?
kita bodek sape? 
mesti la TUAN die kan?
sape tuan kita skrg?
sape tuan pd bnde yg kita suke syg gila skrg?
ALLAH SWT kawan2
jgn penah lupa DIA..
jgn wt bnde yg mndtgkan kemurkaanNYA
nnt DIA tarik balik nikmat yg telah dipinjamkan ni,kita dpt buat ape?
tercengang je,nangis...
haaa.tu la sapa suruh xnak jaga hati TUAN...

so oleh itu.. 1st thing 1st.. 
kita kena igt Yang Maha Esa..
segala2 nye dr DIA..
bersyukur dgn ape yg kita ada skrg..
kita xtahu bila kita akn khilangan bnde tu..
kita sgt xtahu,n kita xtahu juga mcm mana kita akn khlangnnya kn?
so bersyukurlah..walaupun kbhgiaan itu xsama mcm org lain di sekeliling kita..
bersyukur,sekurang2 nye kita rasa bhgia tu drpd x.. kn?


dalam masa yg sama jugak..
jaga lah hbgn dgn ALLAH..
yang mana rasa xperlu buat tu xyah buat..
jgn dtgkan kemurkaan ALLAH..
jangan
contoh la..
kita pinjam fon kawan kita..
den kita hilangkan fon tu
mestila kawan kita marah gila kan
dah tu mesti die mnx balik kan...
sama lah mcm kes ni..
cuba untuk tak dtgkan kemurkaan ALLAH...
nnt kita yg mnyesal xsudah.


ok next next,mesti sume dah bosan kan? sbb pnjg sgt. haha,sorry2

kk,skrg ni hbgn antara mnusia plak..
antara kamu dan dia.
antara dia dan saya.
kita kenalah appreciate ape yg ade kt dpn mata kita..
nama pun manusia..tamak..
dpt betis nak peha..
kan?
nmpk yg lg better je mulalah....
jgn jgn jgn..
bsyukur dgn ape yg anda ade skrg ni..
kite knl dgn insan yg dberi glrn kkasih ni
kita knl dia
kita xknl sgt org yg bru kita nak stat usha tu
so.. kita xtahu belang harimau die mcmana
baik jangan,menyesal xsudah nnt..
aku xtlg lah eh....
salahkn diri sndri lah..

IKHLAS
ape itu ikhlas kawan2?
ikhlas ialah perasaan apabila kita melakukan sesuatu dgn penuh prsaan,i mean bsungguh2 tanpa mgharapkan ape2 blsan drpd siapa2 pun.
niat kita tu mmg nak buat mcm tu,sbb mmg kita nak buat.
bukan sbb nk amek hati ke,nak tnjuk kita ni baik ke,alim ke,nak bangga diri ke..
NO NO NO
jgn buat benda xiklas ye..
nnt kalau satu hari nnt awk da xthn,xsgup nk mnipu lg..
haih,besar masalah...
n seseorang tu tahu bila kita iklas or x melakukan smting..
manusia ade naluri ade prsaan..
so kita boleh baca tindak tanduk seseorang kan..?
of course korang pena ade pglman kan?
sayang seseorang tu sbb iklas..
mcm lirik lagu ni :
kalau ikhlas,xminta berbalas... :)
semuanya bermula dari hati dan berakhir di situ jua..

jaga lah hbgn korang sebaik2 nya..
peluang yg diberi ni,kita guna sebaik mgkin..
kalau kita main2,nnt kalau melepas sape yg rugi?kita jugaaakkk!
sape nk tlg?
xde sape lah..
sape yg ade bile kita nak ngis?
xde sape
kita sendirian...
selagi boleh jaga,jaga lah baik2..




lastly.. sebagai seorang kawan..
kawan yg nak tgk n suka tgk kwn dia yg lain bhgia dgn org2 tsayang..
aku doakan korang2 bhgia lah
kalau yg sedang bercinta tu..
jaga diri baik2,jaga hbgn korang..
semoga pcintaan korang bukan skdar utk dgembar gemburkan buat mse ni je
tp nnt smpi ke jinjang pelamin insyaALLAH
n bukan stkat smpi situ je
tp smpai nyawa terpisah dr jasad..
insyaALLAH..
bertemu kat syurga jugak insyaALLAH..


jgn lupa panjatkan doa pd YANG MAHA ESA
sesungguhnya DIA tahu apa yg terbaik utk kita semua..
setelah berusaha,berdoalah,dan bertawakal...
kalau ianya baik untuk kita buat masa ini dan masa depan kita,maka pmudahkan jalan utk kita
kalau ianya buruk utk kita buat mse ni n mse depan,maka YA ALLAH berikanlah kami petunjuk MU..
amiin..
jom baca doa jom :)

bismillahirrahmanirrahim...
Ya ALLAH Ya Rahman Ya Rahim..
peliharalah diriku serta rakan-rakan ku yang dikasihi ini
peliharalah diri kami drpd perkara2 maksiat dan perkara2 yang akn mendatangkan kemurkaanMu
Ya ALLAH
sesungguhnya ENGKAU maha mengetahui apa yang terbaik utk kami
maka bimbinglah kami ke jalan yang benar
berikanlah kami petunjukMU Ya ALLAH..
redhai lah perasaan kasih yang kami rasakan kepada insan2 yang istimewa di hati kami Ya ALLAH..
sekiranya dia ialah jodoh ku yang terbaik,kau kuatkan lah dan panjangkan lah jodoh kami Ya RABB..
permudahkanlah jalan bagi kami untuk mencapai kebahagiaan di dunia mahupun di akhirat..


amiinn...


NILAI MENUNGGU 15MINIT UNTUK RM20

ASSALAMUALAIKUM..
apa korang rasa kalau korang xberduit?
rasa sedih? malu? geram?
apa lagi korang rasa?
penah korang terfikir mcm mana susah nye parents korang cari duit selama ni?
penah korang terfikir mcm mana org yg miskin tu tampung hdup dorg slama ni?
apa plak perasaan orang yg bniaga hari2?
penah x?

Pengalaman aku berniaga dah hampir 2 minggu ni betul2 wat aku sedar yang nk cari duit tu xsemudah ABC..
orang yg bniaga tu,xsmestinye untung je..
kalau xde org beli ape die jual,mbazir cmtu je..
rugi lah..
pastu nk pulang modal nye lg..nak beli stok utk hari esk lak..
haih.. susah susah..

itu satu hal lah,hal lain,penat nye,berpanas,
yg mcm2 jenis customer dtg..

so hari ni,aku just nak cte betapa bernilainye 15 minit menunggu rm20
kalau kita dulu (skrg pn boleh dikira lah)
nak g mana2 mnx duit mak
nak beli ni mintak duit ayah
nak ini nak itu mintak mintak
kalau rm50 tu,cakap seminit dah dapat..
tp.. kalau kau bniaga,dlm 15 minit tu,rm1 pn xtentu kau dapat
itulah berniaga
berniaga mengajar kita untuk berdikari, bersabar, redha, jgn tamak dan muhasabah diri.
bersabar... bersabar dan bersabar..
itu yang selalu aku igt skrg.
patutlah berniaga ni dikatakan sunnah Rasulullah SAW..
byk faedah yg kite perolehi.

oleh itu,marilah kita bersama2 mensyukuri nikmat kesenangan yg kita terima skrg ni..
xselalunye n selamanya kita dpt nikmat tu..
JANGAN TAMAK!
org yg tamak selalunya...RUGI
apa yang kita dapat skrg ni bahagian kita..
belajar mensyukurinya... ok?
dan berjimat cermat lah dalam berbelanja..
kalau rasa xperlu,jgn beli..
membazir itu amalan syaitan...

tp dlm masa yg sama,jgn lupa pd org2 yg kurang mampu kat luar sana
yang kais pagi makan pagi kais petang makan petang tu..

mungkin skrg kita xrasa lagi,xsedar lg..
tp just sbgai peringatan
hidup kita xsllu senang
nnt kita tgh stdy nnt ttbe keadaan darurat ke,tdsak ke..
xpun masa kita kerja nnt ke..
waaa,takut takut..
so,renung renungkan dan selamat beramal 
:)



Monday, August 8, 2011

aku menangis hari ini kerana ...

selamat pagi semua.
so aku menangis lah hari ni..
sebab ape?
1. sebab aku teringat kenapa aku masih setia menyayangi
2. sebab aku telah menyaksikan satu excident dpn mata aku.

tp aku just cite pasal num 2 tu je lah ye..
al kisah..
pd petang td,aku berniaga mcm biasa kat tepi jalan (xnk niaga kat bazar,kne byr sewa)
so,ade lah satu pkcik ni...
die naik moto,die jengah kedai aku..
tp die xprsan yg kete depan die dah behenti..
malah dalam satu saat je,die berpaling DAN!
BOOM!
pakcik tu wat emergency break dan die mengelak sikit...
tp,mlgnye die tjatuh.. dan bdn nye menyembah bumi..
YA ALLAH,aku sgt kesian tgk pkcik tuu..
segala brg die beli,bbungkus plastik pn turut menyembah bumi juga..
aku hanya mampu melihat,kang xde sape lak jaga gerai aku kn
tp ayh aku pn ade tlg pkcik tu..
(walaupun kete ayh aku pn calar sikit sbb letak kete kt tepi jln)


aku lak tgk jelah..
pakcik tu agak lama terbaring ats jalan
pas org tlg die bgn bru die bgn
aku nmpk muka die sangat PUCAT
aish.. kesian dia.
aku xtahan nk nangis,so aku pn termenangis lah mengenang nasib pksik tu
kesian lah,mknn die trabur kot..
den moto die rosak
den tgn die bdarah
puasa kot.. mesti dia sgt pening kan..?
muka dia pn blur je...
aish...
harap2 pkcik tu ok lah...

n arini jgk aku hmpir nk langgar org. 
itu pgalaman berani mati aku lah stkat ni..
kalau aku xsmpt mgelak n xsempt nk plhan kn kete
or ade kete lain kt blkg kete aku
cnfirm masuk paper punya lah
TRAGEDI RAMADHAN DI MUAR
confirm muka depan. 
kakak tu dgn bbaju kurung dgn bmotosikal..
haish,xdpt bygkan xdpt bygkan..
aku rse kalau sbaliknye blaku.
akk tu da ade bwh kete aku dah..
WAAA!TAKUT TAKUT!


so,amran n peringatan kpd sume,
memandu lah berhati2 di jalan raya ke highway ke jalan kampung ke asalkan jalan
anda mungkin mbahayakan nyawa org lain n diri anda..
aish..
syukur alhamdulillah aku hidup lg
alhamdulillah.... 


Saturday, August 6, 2011

KENANGAN RAMADHAN.

Ramadhan Ramadhan.
semua orang pun ade kenangan masing2 kan masa bulan ni?
yang balik kampung lain, yang g bazar lain
yang berbuka dengan kawan2 lain
aku pun ade kenangan masa bulan ni gak.
tapi untuk aku,
Ramadhan buat aku teringat tahun lepas.
itu bulan puasa 1st aku dengan org tersayang.
cinta berputik pun dlm bulan ni gak,aish suci kata..

Setelah aku menonton cite 100 hari kat tv1 td
aku asyik teringat je
aku mcm terngiang2 plak dgr baca dia baca doa,
n kalau xsilap aku, aku penah dgr dia recite beberapa surah,
haih... cair betul aku dgn dia psl tu
n aku paling suka,bila kitorg kua 
lepas solat,aku xjemu tgk muka dia
ade NUR kataa..

me : 'ish,i suka lah tgk muka u lps solat'
him : 'kenapa?'
me: 'ntah,muka u bersinar. suka gila.'
him: 'tu lah nur.. kan amek wuduk tu muka kita bersinar'

seriously,aku suka gila..
n tu jgk antara sebab kenapa aku jatuh hati kat dia.
sape dia?
insan yang istimewa untuk aku.
insan yang dah berjaya curi hati aku,
walaupun pada mulanya die tahu aku ni jenis yg xlayan serious relationship
but suprisingly dgn dia je aku boleh.

AWAK,
awak tahu x awak tu first love saya?
first love yang saya serious gila?
kalau awak tahu,bgs lah. 

ergh,maaf lah ye kpd yg rasa jelik tu.
aku express feeling aku je.
xnak baca xpayah le baca, aku xpkse pun..


MOOD : terkenang lagi kenangan manis..