Monday, December 26, 2011

Dan Aku Tewas Dengan Air Mata Lagi

Bismillahirrahmanirrahim
Macam tajuk post kali ni, drama air mata aku terjadi lagi.
Bermula dengan aku menyelak2 notes time PASUM untuk membuat rujukan aku.
satu persatu aku selak, dari satu persatu tu jugak la terpahat perkataan2 yang akhirnya menghasilkan satu ayat.
semua tu hasil nukilan insan yang sangat bermakna malah masih lagi penting untuk aku sekarang,
walaupun die sedar atau pun tidak.

orang kata ketawalah untuk mengubati duka.
ya,aku dah buat, aku ketawa,aku senyum setiap kali aku ternampak semua tu.
setiap kali aku terbayang masa lampau.
tapi sampai satu tahap,memang xdapat nak bendung lagi.
semua tu membuatkan aku rasa sedih, dan berfikir bagi pihak dia.
ayat yang dia pernah katakan pada aku,
ya kala itu sangat bermakna bagi dirinya dan diriku
tapi sekarang aku yang bertanya sendirian adakah ianya masih bermakna buat dirinya?

ya,dan aku tewas, tewas dgn kenangan kita,tewas dgn kebahagiaan suatu masa dulu. kejayaan bersama2 ditempuh masa belajar.
aku xpernah lupa walau satu saat,walau seremeh mana pun kenangan itu.
sebab memang sudah lumrah perempuan, dia akan ingat semua detail hidupnya.

mengalir air mata ini untuk sekian kalinya,kerana terlalu merindui,
kerana terlalu takut menghadapi hari esok.
kerana terlalu terluka,kerana terlalu menyayangi.
dan aku menangis tidak bersuara. 
semua untuk mu.
semoga ALLAH mendengar rintihan hatiku, amiin..

Tuesday, December 13, 2011

TRAUMA CINTA HATI

Assalamualaikum
Saje nk share ape yang terbuku kat hati.
CINTA mmg indah. but bagi aku skrg LOVE itu mcm satu penipuan satu benda yg aku mmg xsuka.
Selepas ape yg aku da lalui setahun lepas, aku mmg suka bila bercinta dgn dia. 
mmg i see the best of me when i looked in his eyes.
but it ended this way.
at first i do regret, i do cried hard for it.
sometimes my friends said that i'm too weak, too good.
yes,i am no ego person. i express what i feel. 
i dont know n dont like to hurt other ppl's feeling but if that feeling is mine,no worries go ahead, hurt it.

But now,as time passed, i learnt to be alone in a strange place, far from home and far from u.
i swallowed all the pain when i see couples around me.
cried alone when i remembered all about us.
hide the pain when saw someone like u something smells familiar that i used to smell when i'm with u.
yeah, n now. still i am not over it.
yes i still love u dear.
but for the time being, i am used to be single and i am comfortable this way.
i dont want any realtionship with anyone during my studies.
no one but u.
if only u can read this. i hope u understand what i'm trying to say.
I dont want any 'haram' relationship. 
all i want is a 'halal' relationship and a relationship that is matured enough,strong enough, blessed by family and the most important is blessed by ALLAH.
but mark my words,i dont want it now. 
later,yes.

i hate to hear the crap ppl keep saying to me about
'there's someone better for u' , 'move on' n bla3.
seriously it sucks u know. n that will ruin my day.
i'm happy to be me right now.
 i know my heart.
and only me know what i've been thru.
all u ppl,dont really know what i feel,what i've been thru.
yes, its true that some of u have been there,done that. but the story behind that stage is totally different from me.

yes, see. u see it by urself.
 this love taught me to be very stone-head girl and heartless person. AHAH.
clap clap.
yeah now i look like a psycho person.

but just as a summary, 
 i still love u.
 yes i'm stupid and weak cause i still love u.
 yes u'r my first ever love.
 and i really appreciate that, n i want that to end in a marriage
ALLAH hears me, ALLAH knows what i feel and what i wish for. 
may ALLAH granted my wishes. amiin..

Sunday, December 4, 2011

Hujung minggu yang sangat memenatkan

Hujung minggu ni,aku sangat menggunakan energy secara agak berfaedah. Apa aku buat?

So, on Saturday morning aku ada EXAM EBX 0032 (Asas Pembudayaan Keusahawanan)
Right after that, aku pegi amek kereta sewa sebab petang tu aku dan housemate tercinta nak keluar bersama2. (:
The planning was supposely kitorg pegi air terjun kat Serian and tgk sunset kat Damai (Santubong). 
but it ended this way, we were happily ever after lepak-ing and watching Ombak Rindu at MBO The Spring. HAHA.
yup,we went thru the traffic jam,damn my feet hurt that much ok. 1 hour stucked in the traffic jam.
when we reached there, the parking was full! ouh another disaster. so we have to park very far away from The Spring.

Saya sayang KAKAK saya! (roomate tercinta)

LAPAR LAPAR!

cun cun kan housemate saya (: 

The Spring telah dihias dengan benda2 putih yang besar ini dan juga rusa2 yang xbergerak haha.
membuatkan aku sangat teringat kat MID VALLEY yg akn sentiasa SENTIASA dihias dengan benda2 cantik dan comel yang sgt menarik perhatian aku sepanjang masa terutama masa ada festival or perayaan.
Dengan perut yang lapar semua orang plus nak muntah bau minyak sume, terus kitorg sume terjah The Chicken Rice Shop. sementara tgu makanan, aku ngn Richel pegi la beli tiket Ombak Rindu pukul 5 petang. SUMPAAAHH RAMAAII GILA WEH .. sementara tgu aku sampai ke kaunter,aku tgk2 sekeliling. nampak la couple2 beratur nk tgk movie ke hape sume. haish,terbayang2. (sempat lagi tu..lama kan.xde pemandangan lain.)

So after that kitorg pun sambung lah makan... makan dan makan,kemudian kami pun berjalan2 sekejap sblm tgk Ombak Rindu tu.
Ok,masa dah tiba. Ombak Rindu kita tonton.

so my comments for this movie are:
The story line was ok.
Aaron Aziz was so damn HOT !. HAHA
Too much 18 scene. not suitable for underage.
Watching this movie,i can hardly cry because,after the emotional scene, it will be followed by a funny scene that will cause all the ppl in the hall to burst into laughter. 
but honestly,there's only one scene when i cried,it is when Aaris went to Izzah's village to take her back and apologies. The dialogue was so close to heart,and i only imagine something about my life. haha,ok,back to the topic.
So basically,i think this movie was so-so like my story wakaka perasan.
And i dont know if only at MBO there is too many scene that has been cut,
or maybe at all cinemas.

Ok jom layan lagu ni (: 

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku...

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku...

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung...

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku...

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti...

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya...

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku...


Ok then,after the movie,we went back with such a hurry cause i have a meeting with EXCO SUKAN ALLAMANDA at 8.30 pm.
so i managed to arrive at college at 8.29pm which is so cool. haha.
and then after about 1 hour meeting, I have to join the netball practice for tomorrow's game.
with that jeans,that shawl,yeah i played that night. NO REST ok? and empty stomach.
It was so hectic,I slept at 11.30pm. and woke up the next day at 6.15am cause the game was at 7.30am.
Not enough sleep,not enough rest? YES.
On the game day, i only played twice as GK n GD. supposely again i played for GS,but the responsible as GS was given to my friend,a better shooter, Seha (:
And most of the time i became the full time CHEERLEADER hoyeah (:
there, i can see my contribution,big one hell yeah !
all of the game ended at 1pm and yeah again in RAIN
but the Volleyball team of AQUATIC was so cool in RAIN,and we score like a dolphin
up up and away!
Aquatic ppl are meant to survive in rain and everything involving water. HAHA.
After having lunch with Shad and Tasya, i rushed back to washed my clothes.
A LOT OF CLOTHES TO BE WASH by the WASHING MACHINE of course. haha
While waiting for it,i watched Mohabbatein with my housemate. HAHA!
yeah we were like such a crazy HINDI FAN now. 
it is all because that handsome MR SHAH RUKH KHAN haha...
our house was like an indian region because my housemate, Richel loves to hear to Hindi songs. and we will dance happily hearing to that songs hehe...

After my clothes were done, i hang them up and yeah its time for me to rest!!
sleep sleep sleep..
5pm - 6pm - 7pm - 8pm - 8.30pm
then only i woke up. haha!
with different voice and headache yeah i wrote this post. 
and here u are,u manage to come to the end of the story (;
Congratulations!

Tuesday, November 29, 2011

Nothing to be said.

Bismillahirrahmanirrahim...
Uish,berhabuk dah blog ni. puh puh puh.. haaa,bersih sikit. 
sorry lama gila menghilang,xde modal nak cerita la (ada unsur tipu di situ).
Well actually,bz amat,insyaALLAH kat post ni aku try compactkan ape yg aku igt ye. :)
Well,aritu aku da balik Semenanjung masa bulan 11,cuti selama seminggu.. it was fun yet too short. ape aku buat time cuti? memanjangkan langkah mengukur bumi je. :)
well,basically aku melepak dgn kawan2 tercinta dan family tersayang.
ouh ouh,btw, I MET HIM AT MEDICAL FACULTY UM DURING MY VISIT THERE. well,it's not reaaly "met" la. i just saw him. from the back of the lecture hall. that's all. i dont know if he noticed me or not. but who cares,with that "meeting" i gained my new spirit of life. well,he's doing fine i guess. many stories i heard about him. well,let him be. i'll just pray for his best from here. 


Just wanna say that I'm in love,still in love. with the same person since August 22,2010. Those who know this man,yeah,u'r right. 
hey you,stop making sound. DO NOT MUMBLE! i cant here u. u wanna say somnething? come here,split it to my face. who cares if i love him all my life? who cares? u ? why? u want him? no right? ouh,if u want,yes u may. i dont care. i still love him. i gained happiness from doing this. i have new spirit of life. i'm looking forward for future not looking forward for current time and place. MIRACLES MAY HAPPEN IN LIFE. i have great faith in ALLAH. HE knows the best for all of us. HE knows the right path the best for HIS creature. Prayers is the only thing we need after we've done our part,doing our best to get what we want right? so dont be shame to ask anything from ALLAH. if u dont ask,u dont beg,then u'll get nothing lah. 


Well,after all those craps i say,still. there's no one will ever change me. I'll still love u S. bare that in mind. I might be a little psycho,it might seem that way. but who's the one to be blame? IDK. that's all for now. 

I'm looking forward for the next holiday in January. Chow~

Friday, September 16, 2011

SESAT DI TEMPAT BARU.

ASSALAMUALAIKUM SEMUA (:
how's ur day today?
having fun? or the opposite?
anyway, SELAMAT HARI MALAYSIA  ya :)

meh sini nak cerita pengalaman aku hari ni.
memandang kan hari ni sambutan hari malaysia kat sini,so 1st year student wajib join Perhimpunan Sambutan Hari Malaysia.
semangat bangun pagi2,kumpul pukul 7 pg. 
ni ade some pictures utk pagi td.




 ok sampai situ je cerita pasal sambutan tu. makanan xdisediakan.so tghri support perut sendiri dgn nasi lemak.
balik bilik,rehat dan bersedia untuk petang.

petang dalam pukul 3.30,aku n faeza bersiap dgn sportshoes masing2 dgn berpandukan niat untuk ROUND SATU UNIMAS DEN PEGI DESA ILMU N MAKAN KFC.
dgn smgt yg kental kitorg mulakan langkah ke arah TASIK TAMAN REKREASI.
dengan angin sepoi2 bahasa kitorg pun lepak sekejap situ and tgk ade one family ni memancing kat situ.
ada rasa mabuk sikit kat jeti tu haha!







sesudah melepak di tasik itu,kitorg pun meneruskan perjalanan konon mencari kolej bunga raya dan yang lain2. tapi hujan plak tetiba. lepas kitorg naik BRIDGE OF LOVE kitorg berlari2 lah mncari perlindungan di KOLEJ CEMPAKA.




ni lah bridge of love tu.

ni lak kolej cempaka.

pastu start dari sini aku ngn faeza pun sesat sampai ke mana kitorg pun xtahu. kiri kanan sume hutan je. jalan pun xde orang yg lalu. sampai lah kitorg sampai kat pintu gate masuk UNIMAS ni balik. haih,gelak je keje.
den kitorg pusing balik,kembali ke kolej n amek route lain untuk ke KOLEJ SEJORA (kolej paling terpencil kat sini) 
xpe kitorg guna route jauh,xnak naik bas ni, bajet je. nak jalan sendiri.
sampai kat HEP singgah kat sini.



haaaa,tempat korang ade? xde kan... kalau UM tu kat mid ade lah. ni dlm kampus nih. haish,bahagia2.

den kitorg meneruskan perjalanan ke mana kitorg sendiri pun xtahu. last2 dah smpi kolej bunga raya den ade signboard kata straight utk ke kolej seroja. kitorg pun dah bhgia lah... sampai 10 minit jalan,xjumpa2 lagi bangunan berupa kolej. ok xpe,teruskan lagi perjalanan..
sampai 30 minit pun xde jugak. 
bila jalan ni nak sampai hujung lah seh
tgk org xde pun lalu situ. ade pun kete laju je...
sume pandang pelik pd kitorg.
kitorg lagi lah pelik bila orang pndg kitorg pelik. haha!
kiri kanan semua HUTAN. kang xmasal2 kena kejar ngn monyet ke ape ke. takut jugak.
sampai dah give up ni. dah lah hujan.
tapi give up benti entah kat mana,so teruskan jelah.
kang bermalam dalam hutan pulak.
jam dah pukul 5 ptg.
den jalan punya jalan punya jalan,tetiba!
ade satu kancil ni benti kat sebelah kitorg.
ade abg tu nama die Iqram,kata die nak ke arah gate barat,die ajak tumpang. memandangkan ade lg 2 ppuan dlm kete tu,kitorg pun masuk lah.
ALHAMDULILLAH..
sampai jugak kitorg kat DESA ILMU.
baru lah tahu tmpt tu cmne..
mcm pekan kecil..
and ade FUNFAIR kat situ,apakah?!
haha..
dan tercapai lah hajat nak makan KFC. haha!
tapi peliknya,itu kali pertama kitorg rasa nak balik cepat.
xsampai 30 minit kat sana,dah nak balik.
and pukul 7.30mlm kitorg balik lah ke UNIMAS.
menaiki kereta abg Iqram lagi. bersama 2 lagi kakak2 senior yg duduk kat luar.
and here are some pictures taken through out the story. GOODNIGHT GUYS :)
tired seriously.
kayak kayak.

jalan yang tiada penghujungnya.

muka bahagia konon berada di jalan yang benar.

bosan jalan takde peghujung.

ada paya pulak tiba2.

confuse dgn jalan ni. xtahu betul ke salah.

bahagia dapat naik kereta :)

paling bahagia dah sampai DESA ILMU 

KFC yeah! finally.

fun fair?

haus haus..

cheezy wedges mengancam.

top up energy jalan 3 jam xhenti.

risau fikir nak balik cm mana.





Tuesday, September 13, 2011

UNTUKMU GAZA

ASSALAMUALAIKUM SEMUA. 
GAZA. apa yang kita tahu pasal kes GAZA ni?
umat ISLAM di sana ditindas oleh org ISRAEL?
bantuan yg xdpt diterima.
pernah suatu ketika dahulu,gempar dgn cerita aktivis negara kita dibunuh ketika menghantar bantuan kepada umat islam di sana oleh ISRAEL.
tapi kenapa cerita itu diam sahaja? kerana tiada siapa mahu berlawan dgn ISRAEL.
orang AMERIKA mendpat bntuan drpd ISRAEL xkn dorg nk lwn ISRAEL pulak kan.
so terdiam lah nasib umat2 islam ni.
kecian dorg. hidup nyawa umpama dihujung tanduk.
so kali ni rasa nk dedicate sajak yg xseberapa utk dorg :)

dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani
di kala kita bersuka ria di sini bersama insan2 yang tersayang dan tidak pernah bimbang akan nyawa kita,pernah x walau sesaat kita terfikir tentang saudara kita di GAZA yang terpaksa berkorban demi mempertahan kan agama yang suci,ISLAM?
sukar bagi mereka untuk mendapat bantuan makanan. 
sukar untuk mereka menjalani kehidupan seperti sebelumnya.
semua adalah kerana perbuatan ISRAEL yang kejam.
ISREAL yang mencuba sedaya upaya untuk menghancurkan umat islam di muka bumi ini.
pelbagai cara mereka lakukan,untuk mencapai impian itu.

pernah anda terfikir apa akan terjadi sekiranya MASJID AL-AQSA itu berjaya mereka tawan?
pernah anda terfikir apa akan terjadi sekiranya bilangan umat kita semakin berkurangan?
apa akan terjadi pada saudara2 kita di sana?
di mana lagi kita mahu meneruskan kehidupan dgn aman,sekiranya ISRAEL membolot semua tanah di muka bumi ini?
apakah sumbangan kita? apakah sumbangan kita pada agama yang suci ini?
adakah dengan menruskan kehidupan seperti biasa tanpa tiada langkah2 berjaga2?
di dalam AL-QURAN ada dinyatakan bahawa,tiada tempat bagi ISRAEL di muka bumi ini,namun apa yang dpat kita lihat sekarang adalah sebaliknya.
di mana tanggungjawab kita?
sanggupkah kita melihat arah kiblat pertama kita dirampas,ditawan dan dihancurkan.
aduh,betapa sedihnya hati junjungan besar RASULULLAH S.A.W.
segala penat lelah baginda sedang dipertaruhkan.

YA ALLAH,lindungilah kami semua.
Malu pada diri kami yang tidak pernah lekang melakukan kesilapan,dosa,namun masih lagi memohon pertolongan dari-MU.
ampunkan lah dosa kami,dosa saudara2 kami.
lindungilah kami semua dari marabahaya YA ALLAH.
sesungguhnya kami tiada kemampuan sebesarMU.
hanya ENGKAU satu2 nya yang berkuasa di dunia ini.

Saudara kita di sana,terputus bantuan makanan dan segala bantuan dr dunia luar.
semua gara2 ISRAEL.
namun kini mereka meneruskan hidup dgn bantuan dr MALAYSIA.
wang bantuan yg mereka terima digunakan untuk membuka sebuah kilang roti,yang menjadi sumber makanan mereka,dan peluang pekerjaan bagi mereka.
semoga negara kita dirahmati tuhan. amiin..
namun sampai bila mahu begitu??
sampai bila?!


wahai saudara,pernah kah anda terfikir apa yang sedang dilakukan oleh ISRAEL kala ini?
pernah kah anda terfikir bahawa ROKOK yang mereka buat itu,yg mereka bekalkan itu merupakan salah satu cara halus mereka untuk membunuh kita?
ya benar mereka membuat rokok,namun mereka sendiri tidak merokok. 
kerana mereka tahu akn bahaya rokok kepada diri kita.
mereka hanya menjual sebagai salah satu usaha mereka untuk mngurangkan jumlah umat ISLAM di muka bumi ini,agar senang bagi mereka untuk menakluk dunia selepas ini.
ibu2 yang bersalin,mngandung diberi makanan2 yang berkhasiat,susu kambing kerana kebaikannya pd diri mereka.
namun kita di sini,belum habis pantang lagi sudah dilihat berkemban mennyapu rumah,sudah boleh berpakaian seperti biasa pergi ke shopping complex.

wahai manusia,wahai umat islam,wahai saudara2 ku
marilah kita menjalankan tanggungjawab kita sebagai umat ISLAM di muka bumi ini.
bantulah apa yang termmapu sesama umat ISLAM.
tinggalkan apa yg dilarang,ajak lah kepada kebaikan.
semua org tidak sempurna,lakukan apa yang termampu.
untuk semua,bukan untuk diri kita sahaja.
jangan pernah kita lupakan saudara2 kita yg kesusahan
jangan pernah kita lupakan TUHAN YANG MAHA BESAR MAHA BERKUASA
tiada yg lebih berkuasa dariNYA.
sesungguhnya kehidupan kita di muka bumi ini hanyalah salah satu persinggahan.
hentian bagi kita mengumpul sebanyak amal untuk dibawa pulang sebelum dijemput panggilan ILLAHI.
kita tidak tahu bila kah giliran kita. mungkin 5 minit lagi,mungkin 1 tahun lagi atau bila?
kita xtahu.
gunakan lah peluang ini sebaik mungkin
marilah kita bersujud,memohon taubat dari ALLAH YANG SATU
insyaALLAH taubat kita diterima selagi pintu taubat itu terbuka.
siapa yang akan bersama kita utnuk menerima seksa,menjawab pertanyaan malaikat di dalam kubur?
tiada sesiapa.
hanya KITA.
hanya SAYA.
hanya KAMU.
berseorangan.
wallahualam.

Sunday, September 11, 2011

TEMPAT BARU,ORANG BARU,TAPI SAYA TETAP SAMA (:

Assalamualaikum (:
rasa macam dah berabad xupdate benda alah ni kan?
sape je nak baca lagi pun.. aku je suka nk berkarya.
been bz lately preparing for Hari Raya and UNIMAS thing.
Its still in Syawal month,so again Selamat Hari Raya Aidilfitri guys..
so,i've entered UNIMAS last Tuesday. with IBU.
I'm staying at KOLEJ ALLAMANDA not in Putrajaya but here in UNIMAS located at Kota Samarahan, Sarawak Bumi Kenyalang, pulau Borneo, 1Malaysia. haha (lebih pulak)
This college has 2 single rooms and 3 double rooms-apartment design.
so i took the double room and my roomate is a sabahian,muslim.
my other 3 housemates is a sarawakian n 2 sabahians.
so i'm the only one from Semenanjung.

KAK FAEZAH nama room8 aku,panggil akk sebab dia 20 tahun.
so far so good,aku ok je dgn dia.. dia pun baik...dia care pasal aku, macam adik dia sendiri
 (:
kawan baik aku kat sini nama FAEZA gak.
sepatutnya dia lah rum8 aku,but mak dia suh tuka single room,so dia tuka tapi kat block lain.
xpelah,still jumpa gak pasni cz sama kolej n sama fakulti which is
FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI SUMBER

kat sini sama je dgn sana tp ada satu bnda yg sgt xsama.
waktu masuknya solat.
subuh - 5.10 pg
zuhur - 12 lebih tghri
asar - 4 lebih ptg
mgrib - 6.45ptg
isyak- 7.50 mlm kot. yg pnting before 8 mlm.

so ada benda nak share.
setakat ni paling2 pun tido mesti 3 jam 4 jam je. normal lah orientasi kan. habis pukul bape pagi.
tp just bygkan lah kalau subuh pukul 5.10,den kena kumpul kat surau pukul 5,kul bape nk bgn? ce pk ce pk.
den jumaat lepas,ada latihan tarian utk mlm rumpun budaya. habis latihan pukul 3.10pg sempat bbual dgn SHAIRAH DZUL via fon jap. 3.30 pg tido.
nk bgn esk (xesok sgt la) pukul 4.15pg. sempat tido 45 minit je.
den esk nye latihan dr pg smpai petang. xtido2 tu. makan tghri pun lmbat.
den mlm tu dah ptandingan.
bayangkan betapa teruknya keadaan masing2.
dengan kaki sakit,tgn sakit sbb menari.
jalan pun dah macam org baru lepas bersalin je. (well,atlis ada pengalaman haha)
habis mlm tu pukul 12. 
den nk jln balik klej lgi. jalan dah terhuyung hayang mcm org mabuk.
nmpak tangga lari cari jalan lain.
jalan gelak2,mata da ttup habis dah. nasib xlnggar tiang lampu ke masuk lgkang ke. HAHA!
den LO suruh kumpul plak utk sesi hati ke hati sampai kul 2pg.
akhirnya...
esk pagi terlajak. bangun pukul 7.
kelam kabut bersiap nk kumpul bawah ada aktiviti.
hahah!
tu akibatnya hidup berbekalkan tido 45 minit je. (:


Orientasi kat sini xsama macam kat PASUM dulu.
Lain sgt.
kitorg pgil MAP(kalau kat UM MHS),n ada MPP n LO (kalau kat PASUM PP)
kat sini xde satu saat pun kitorg diterjah dan dimarah walaupun kitorg da try wat LO marah. cool x?
sume LO perempuan utk kolej aku...lagi cool.
n intake klej ni thn ni pun semua ppuan. so senang sikit,xyah nk tgk ade yg cover2 ke ape ke. :)
tp nnt bila budak thn 2 n thn 3 balik klej,ade je jgk laki.

spanjang minggu ni,aku ngn Faeza ada hobi baru. nak tahu?
hobi kitorg is usha awek cun.
hahah! jgn fikir lain. kitorg normal,straight. cuma nya kitorg lagi tertarik nk usha perempuan. rasa mcm lg berfaedah. kitorg xusha dgn nafsu,just suka tgk yg lawa2 ni,yg ayu2 ni. haaa. so,xberdosa. nak tgk antara gadis2 yang berjaya diusha? tekan kat sini eh.
XDE LELAKI KE? XUSHA LELAKI KE? LESBIAN KE?
ouh TIDAK TIDAK TIDAK.
cuma tiada rasa walau sekelumit zarah pun utk pandang lelaki.
tiada. sbb nye,entah. haha! bgus lah mcm tu kn. terpelihara hati kan.. boleh setia. haha!
haaa,ckp psl lelaki plak.
kos SAINS DAN PENGURUSAN SUMBER AKUATIK ni,xramai lelaki pun. 9 org je. yg selebihnya drpd 50+ org tu perempuan.
dan drdr 50+ lelaki+prempuan tu, 6 org budak PASUM. *bangga*
rasa mcm kos paling sikit org kot. kot lahh..
bagus bagus,suka2.
haish xsabar plak nk jd budak GEEK. haha!

haaa,ckp psl GEEK,xtahu lah kenapa rasanya aku jd GEEK spnjg MAP ni.
setiap kali beratur, mesti aku ngn geng aku kat depan sekali.time dduk kat deTAR PUTRA pn kat depan sekali. kat dewan seminar pun dduk depan sekali.
tetiba saya terasa mcm awak dah. ni mungkin semangat awak dulu dah pindah kat saya kot. haha! joking2..

dalam kolej ni,aku rapat dgn ramai org,xrapat lah,mcm ngam lah. ada yang sama kolej n sama fac,so bagus lah kan.
and sangat ramai yg muka mcm kawan2 aku kat PASUM and SAMURA dulu. 
antaranya yg ada duplicate kat sini ialah
SAIDATUN NAZEERA- INTAN
NUR AZIZAH 'AISHA- UZA
SARAH DZULKIFLI- SHAKILA
CEMEK- ERR,XTAHU NAMA
ramai lagi lah yg penting.

and aku selalu jalan pimpin tangan dengan dorg.
hehe.
aku rasa aku lah budak paling kecik dlm kawan2 aku tu.
umur pun 18 lagi kn (18 tahun 11 bulan)
so aku agak manja dengan dorg.(dorg yg cakap)
tapi apa2 pun, aku punya manja kau saja boleh rasa.. rahsia kita berdua

dorang panggil aku ADIK.
hehe.. (:
dorang suka care psl aku especially KAK FAEZAH n FAEZA ni.
kalau aku xmkn lg,dorg mesti suruh aku mkn,smpai siap amek kan mknn utk aku..
huhu,terharu2..
INTAN plak ckp,tgn aku kecik. mcm budak kecik. haha! maluu maluu..


by the way,UNIMAS ini sangat BESAR!!
boleh sesat kalau jalan sorg2. serious xtipu. antara kolej pun jauh amat.
nasib lah kolej aku ngn fakulti :) alhamdulillah.
ibu siap kata nak suruh ayah belikan skuter lagi utk guna dlm kampus.
ce byangkan yasmin yusoff bwk motor? skuter laaa.. haha!
basikal best lagi kot. boleh exercise :P
kurus nanti yeay!

kalau rezeki aku di sains akuatik,akan aku buktikan pada dunia aku mampu utk berjaya dan menjadi kejayaan. aku nk bangga kan parents aku. 
aim saya: anugerah dekan selalu, dan garduate dgn ijazah sarjana muda kelas pertama (pointer 3.75 n above) dan smbung terus phD. amiinn... yaALLAH kau bukakan lah jalan bagiku dan rakan2 kami. permudahkan lah segala2 nya.. amiin..

dah2. alhamdulillah setakat ni xde msalah,insyaALLAH segala2 nya akn ok.
tp sy xkn balik slalu.. huhu..
cuti paling dekat hujung bulan JANUARI lah kot.
ok,tu je.. apai (: