Friday, June 1, 2012

Berita Tergempar Jam 1 petang

Kota Samarahan, 2 Jun 2012  - Sebuah kapal terbang Air Asia ditemui telah remuk di dalam sebuah universiti. Kejadian berlaku pada pukul 1 petang apabila sebuah kapal terbang yang terbang terlalu rendah telah mendarat secara paksa di kawasan lapang berdekatan sebuah kolej  di sini. Sejak akhir-akhir ini kapal terbang sering terbang terlalu rendah di atas kawasan udara di sini. Disebabkan itu, para pelajar yang secara kebetulan homesick dan stress berikutan minggu exam final hanya di sekitar simpang yang berdekatan, merka pun merancang satu perancangan untuk meng hi-jack kapal terbang yang bertuah. 

Sebaik sahaja kapal terbang itu mendarat di sini, para pelajara terutamanya penghuni kolej berdekatan telah menyerang kapal terbang itu seperti semut menjumpai gula walaupun mereka tidak boleh masuk pun pesawat itu sebab pntu xbukak. Kesan daripada kejadian ini, ada pelajar yang cedera, ada yang kehilangan cinta dan ada yang hilang ingatan. tambahan pula ada yang bertemu cinta baru seperti sebuah cinta hindustan semasa bersama2 berjuang merempuh kapal terbang tersebut.
Seorang saksi yang enggan namanya disiarkan berkata kebetulan sebuah bas yang membawa pelajar Palapes darat dan Palapes udara melalui kawasan itu, mereka pun berpusu2 turun dr bas dan membantu meng-hijack kapal terbang itu. 
Seorang saksi lain melaporkan ada terdengar bunyi2 pelik seperti bunyi burung 'ek ek ek'. setelah disiasat, bunyi itu dtg dr sekumpulan pelajar yang berasal dr Johor yang berbual sesama mereka sambil merempuh kapal terbang itu. :) 

Ada juga yang tidak berhenti bercakap dengan diri sendiri,berkata2 dgn laju tentang fakta2 yang telah mereka hafal.Beberapa orang pula dilihat melukis2 di dinding kapal terbang mengikut imaginasi mereka. pasti mereka ini pelajar seni xpun kejuruteraan. Tidak mengikuti perancangan rakan2 yg lain, ada pelajar yang mengambil kesempatan menikmati pemandangan di tepi sambil makan popcorn seperti menonton sebuah movie. ouh, beberapa pelajar cinematography mengambil peluang keemasan ini merakamkan kejadian dan menjadikannya sebuah filem bertajuk 'TERBABAS' yang akan ditayangkan di pawagam berdekatan anda semasa cuti 3 bulan nnt.

Berikut adalah perbualan pramugari dan juruterbang kapal terbang tersebut:
Juruterbang: FA, apa yang berlaku ni? kita di mana? bukan kita sepatutnya mendarat di China ke?
Pramugari: I pun xtahu la, kenapa orang2 kt China ni pelik sgt? Muka pun mcm zomba je masing2, mata macam panda je.
Juruterbang: Apa kata u tanya salah sorang dr mereka melalui tingkap ni.

Pramugari: Hello, sir,may i know where is this place, is this China?
Orang terpilih: tok sey la nk kecek English, ni kat Kota Samarahan je. Sarawak.
Pramugari: Kenapa u all buat mcm ni? n kenapa u all mata mcm panda?
Orang lain: kitorg tgh stdy week, homesick and stress nak exam sbb tu la jadi mcm ni.

Balik kepada laporan kejadian, dilihat mereka saling bersatu padu dan bekerjasama untuk memasuki kapal terbang tersebut. Dekan fakulti berdekatan yang terkejut mendengar berita ini datang ke tempat kejadian dan cuba membantu tetapi tidak berjaya. Malah beliau terkejut dengan kehadiran beberapa pelajar yang dtg sambil membawa beg balik kampung. Presiden kolej dan JPK2 mengadakan meeting tergempar utk menyelesaikan perkara ini, namun mereka menemui jalan buntu. Oleh itu, mereka pun sama2 menyertai pelajar lain.
Satu pengumuman dibuat secara tiba2, mengatakan cuti 2 minggu diberikan kerana kejadian ini, dan semua pelajar diberikan bonus CGPA 4.0 untuk semester ini, peperiksaan dibatalkan. Semua pelajar bersorak dan pulang ke kolej masing2 meninggalkan sisa2 rempuhan di tempat kejadian. walaupun mereka tidak dapat menaiki pesawat tersebut, mereka gembira mereka boleh berjimba semula menanti tarikh tiket kapal terbang yang telah mereka beli sebelum ini.


P/s: Semua watak dalam berita ini tiada kena mngena antara yang masih hidup atau pun yang sudah meninggal dunia. hanya sekadar untuk bergelak tawa. maaf sekiranya ada yang terasa. Selamat menyambut Study week, goodluck Exam !

Sunday, February 12, 2012

Stress NO-NO.

Semua orang stress, itu benda common untuk spesis homo sapien.

Macam-macam cara boleh buat nak hilangkan or kurangkan stress.
Kali ni I nak share sikit antara alternatif yang selalu dipilih untuk handle stress (:

1. TIDUR! 

TIDUR!
Dalam ramai-ramai orang yang I mintak pendapat, 90% akan cakap,
" Kalau saya, saya akan tidur. lepas bangun mesti akan rasa better. tapi kalau tak,sambung lah tido balik "
xkurang jugak yang cakap cmni,
" Saya akan nangis sampai tertido. " 
So, the main point is sleeping .


2. Gaming




Cara ni selalunye boys yang akn buat. sebab apa, I pn xtau lah. dah memang nature dorang mcm tu lah kot.
Diorang kata,main game boleh hilangkan stress.









 Tapi girls pun tak terkecuali juga dalam kes ni. Tgk gambar sebelah ni pun macam berhasil je untuk hilangkan stress kan?





3. Travelling

Cara ni untuk yang ada masa dan kewangan stabil lah. 
Tak perlu nak travel mcm DIVA sangat pun..
Yang penting dapat ketenangan. 


Nak travel sorang2 pun boleh,dengan besties pun boleh. Digalakkan..
Sebabnya:
1. Lebih selamat.
2. Lagi best.
3. Lagi jimat 

Lagi best kalau travel tu dapat dekatkan diri kepada alam sekitar yang nyaman dan cantik!
WOW,best best!

4. Nyanyi kuat-kuat?

Of course ada yang akn pilih cara ni kan..
Sambil dengar lagu-lagu favorite, sing-a-long sekali lah...
Tambah sekali dgn feel, boleh buat album dah lepas tu.

Tengok jelah dia ni.

Haaa,ni lagi sorg. confirm korang kenal ni kn...


5. MAKAN LAH APA LAGI ......

nice kan?? YUMMY!

tapi jangan pulak makan gila-gila like there is no tomorrow..
sakit nanti,jgn salah kan I ok.

6. Lepak dengan besties! Yeay!
cooking together pun best!

this is also one of good idea!
7. Shopping Shopping Shopping !!

Of course this is the most success with ladies (:
Tapi ikut kemampuan lah ya nak shopping tu...
tak memasal je berhutang nanti..


8. Change of hairstyle!




by doing this, it gives you a new refresh mood and better look.
You can leave the image of the past and start a new life.
Style it as u wish! You'll never regret it.

9. Physical activities

There are so many fun and simple physical activities out there. 
Just choose one of your favorite and do it when you are free..
You can just for a walk at the garden, swimming, playing badminton, football or the others.
After doing it,you'll find that you will feel better.
Try it. 

10. Reciting Al-Quran.

Well,last but not least, let's revive spiritually. 
For Muslims, don't forget to recite Al-quran and do your responsibilities.
 Get closure to the Creator, and you'll find peace.



That's all! Enjoy every single second of ur life. 
Take good care of yourself. 
Handle stress well okay!
Peace yaww...






































 


Saturday, February 11, 2012

What Doesn't Kill You, Makes You Stronger

I LOVE YOU!

Well I'm done with this part. 

I am letting you go for now.
Go run run run, I watch your back.
Yeah,you don't kill me. But instead you make me stronger.

Want more?
You add the hatred in my heart towards your gender.

More?
I don't feel like loving anyone else after this.

Want some more?
I might get into fight with men easily after this.


WHY? 
because i don't fancy human with testosterone.
except for my family,because they will always be with me until my last breath.

Yeah. 
And i don't fancy to hear love stories from my colleagues. 
It's just that it doesn't seem to have anything  to do with me.

WHAT DOESN'T KILL YOU MAKES YOU STRONGER. 
Its only ME, MYSELF AND I . PERIOD.
so true.



HAHA! Damn it. See what you have done to me. 

Go away, I need time to heal this hole in my heart.
Just take care of yourself. 

Bare in mind that I'll be back for more.
I'm gonna give you HELL.





Monday, December 26, 2011

Dan Aku Tewas Dengan Air Mata Lagi

Bismillahirrahmanirrahim
Macam tajuk post kali ni, drama air mata aku terjadi lagi.
Bermula dengan aku menyelak2 notes time PASUM untuk membuat rujukan aku.
satu persatu aku selak, dari satu persatu tu jugak la terpahat perkataan2 yang akhirnya menghasilkan satu ayat.
semua tu hasil nukilan insan yang sangat bermakna malah masih lagi penting untuk aku sekarang,
walaupun die sedar atau pun tidak.

orang kata ketawalah untuk mengubati duka.
ya,aku dah buat, aku ketawa,aku senyum setiap kali aku ternampak semua tu.
setiap kali aku terbayang masa lampau.
tapi sampai satu tahap,memang xdapat nak bendung lagi.
semua tu membuatkan aku rasa sedih, dan berfikir bagi pihak dia.
ayat yang dia pernah katakan pada aku,
ya kala itu sangat bermakna bagi dirinya dan diriku
tapi sekarang aku yang bertanya sendirian adakah ianya masih bermakna buat dirinya?

ya,dan aku tewas, tewas dgn kenangan kita,tewas dgn kebahagiaan suatu masa dulu. kejayaan bersama2 ditempuh masa belajar.
aku xpernah lupa walau satu saat,walau seremeh mana pun kenangan itu.
sebab memang sudah lumrah perempuan, dia akan ingat semua detail hidupnya.

mengalir air mata ini untuk sekian kalinya,kerana terlalu merindui,
kerana terlalu takut menghadapi hari esok.
kerana terlalu terluka,kerana terlalu menyayangi.
dan aku menangis tidak bersuara. 
semua untuk mu.
semoga ALLAH mendengar rintihan hatiku, amiin..

Tuesday, December 13, 2011

TRAUMA CINTA HATI

Assalamualaikum
Saje nk share ape yang terbuku kat hati.
CINTA mmg indah. but bagi aku skrg LOVE itu mcm satu penipuan satu benda yg aku mmg xsuka.
Selepas ape yg aku da lalui setahun lepas, aku mmg suka bila bercinta dgn dia. 
mmg i see the best of me when i looked in his eyes.
but it ended this way.
at first i do regret, i do cried hard for it.
sometimes my friends said that i'm too weak, too good.
yes,i am no ego person. i express what i feel. 
i dont know n dont like to hurt other ppl's feeling but if that feeling is mine,no worries go ahead, hurt it.

But now,as time passed, i learnt to be alone in a strange place, far from home and far from u.
i swallowed all the pain when i see couples around me.
cried alone when i remembered all about us.
hide the pain when saw someone like u something smells familiar that i used to smell when i'm with u.
yeah, n now. still i am not over it.
yes i still love u dear.
but for the time being, i am used to be single and i am comfortable this way.
i dont want any realtionship with anyone during my studies.
no one but u.
if only u can read this. i hope u understand what i'm trying to say.
I dont want any 'haram' relationship. 
all i want is a 'halal' relationship and a relationship that is matured enough,strong enough, blessed by family and the most important is blessed by ALLAH.
but mark my words,i dont want it now. 
later,yes.

i hate to hear the crap ppl keep saying to me about
'there's someone better for u' , 'move on' n bla3.
seriously it sucks u know. n that will ruin my day.
i'm happy to be me right now.
 i know my heart.
and only me know what i've been thru.
all u ppl,dont really know what i feel,what i've been thru.
yes, its true that some of u have been there,done that. but the story behind that stage is totally different from me.

yes, see. u see it by urself.
 this love taught me to be very stone-head girl and heartless person. AHAH.
clap clap.
yeah now i look like a psycho person.

but just as a summary, 
 i still love u.
 yes i'm stupid and weak cause i still love u.
 yes u'r my first ever love.
 and i really appreciate that, n i want that to end in a marriage
ALLAH hears me, ALLAH knows what i feel and what i wish for. 
may ALLAH granted my wishes. amiin..

Sunday, December 4, 2011

Hujung minggu yang sangat memenatkan

Hujung minggu ni,aku sangat menggunakan energy secara agak berfaedah. Apa aku buat?

So, on Saturday morning aku ada EXAM EBX 0032 (Asas Pembudayaan Keusahawanan)
Right after that, aku pegi amek kereta sewa sebab petang tu aku dan housemate tercinta nak keluar bersama2. (:
The planning was supposely kitorg pegi air terjun kat Serian and tgk sunset kat Damai (Santubong). 
but it ended this way, we were happily ever after lepak-ing and watching Ombak Rindu at MBO The Spring. HAHA.
yup,we went thru the traffic jam,damn my feet hurt that much ok. 1 hour stucked in the traffic jam.
when we reached there, the parking was full! ouh another disaster. so we have to park very far away from The Spring.

Saya sayang KAKAK saya! (roomate tercinta)

LAPAR LAPAR!

cun cun kan housemate saya (: 

The Spring telah dihias dengan benda2 putih yang besar ini dan juga rusa2 yang xbergerak haha.
membuatkan aku sangat teringat kat MID VALLEY yg akn sentiasa SENTIASA dihias dengan benda2 cantik dan comel yang sgt menarik perhatian aku sepanjang masa terutama masa ada festival or perayaan.
Dengan perut yang lapar semua orang plus nak muntah bau minyak sume, terus kitorg sume terjah The Chicken Rice Shop. sementara tgu makanan, aku ngn Richel pegi la beli tiket Ombak Rindu pukul 5 petang. SUMPAAAHH RAMAAII GILA WEH .. sementara tgu aku sampai ke kaunter,aku tgk2 sekeliling. nampak la couple2 beratur nk tgk movie ke hape sume. haish,terbayang2. (sempat lagi tu..lama kan.xde pemandangan lain.)

So after that kitorg pun sambung lah makan... makan dan makan,kemudian kami pun berjalan2 sekejap sblm tgk Ombak Rindu tu.
Ok,masa dah tiba. Ombak Rindu kita tonton.

so my comments for this movie are:
The story line was ok.
Aaron Aziz was so damn HOT !. HAHA
Too much 18 scene. not suitable for underage.
Watching this movie,i can hardly cry because,after the emotional scene, it will be followed by a funny scene that will cause all the ppl in the hall to burst into laughter. 
but honestly,there's only one scene when i cried,it is when Aaris went to Izzah's village to take her back and apologies. The dialogue was so close to heart,and i only imagine something about my life. haha,ok,back to the topic.
So basically,i think this movie was so-so like my story wakaka perasan.
And i dont know if only at MBO there is too many scene that has been cut,
or maybe at all cinemas.

Ok jom layan lagu ni (: 

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku...

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku...

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung...

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku...

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti...

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya...

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku...


Ok then,after the movie,we went back with such a hurry cause i have a meeting with EXCO SUKAN ALLAMANDA at 8.30 pm.
so i managed to arrive at college at 8.29pm which is so cool. haha.
and then after about 1 hour meeting, I have to join the netball practice for tomorrow's game.
with that jeans,that shawl,yeah i played that night. NO REST ok? and empty stomach.
It was so hectic,I slept at 11.30pm. and woke up the next day at 6.15am cause the game was at 7.30am.
Not enough sleep,not enough rest? YES.
On the game day, i only played twice as GK n GD. supposely again i played for GS,but the responsible as GS was given to my friend,a better shooter, Seha (:
And most of the time i became the full time CHEERLEADER hoyeah (:
there, i can see my contribution,big one hell yeah !
all of the game ended at 1pm and yeah again in RAIN
but the Volleyball team of AQUATIC was so cool in RAIN,and we score like a dolphin
up up and away!
Aquatic ppl are meant to survive in rain and everything involving water. HAHA.
After having lunch with Shad and Tasya, i rushed back to washed my clothes.
A LOT OF CLOTHES TO BE WASH by the WASHING MACHINE of course. haha
While waiting for it,i watched Mohabbatein with my housemate. HAHA!
yeah we were like such a crazy HINDI FAN now. 
it is all because that handsome MR SHAH RUKH KHAN haha...
our house was like an indian region because my housemate, Richel loves to hear to Hindi songs. and we will dance happily hearing to that songs hehe...

After my clothes were done, i hang them up and yeah its time for me to rest!!
sleep sleep sleep..
5pm - 6pm - 7pm - 8pm - 8.30pm
then only i woke up. haha!
with different voice and headache yeah i wrote this post. 
and here u are,u manage to come to the end of the story (;
Congratulations!

Tuesday, November 29, 2011

Nothing to be said.

Bismillahirrahmanirrahim...
Uish,berhabuk dah blog ni. puh puh puh.. haaa,bersih sikit. 
sorry lama gila menghilang,xde modal nak cerita la (ada unsur tipu di situ).
Well actually,bz amat,insyaALLAH kat post ni aku try compactkan ape yg aku igt ye. :)
Well,aritu aku da balik Semenanjung masa bulan 11,cuti selama seminggu.. it was fun yet too short. ape aku buat time cuti? memanjangkan langkah mengukur bumi je. :)
well,basically aku melepak dgn kawan2 tercinta dan family tersayang.
ouh ouh,btw, I MET HIM AT MEDICAL FACULTY UM DURING MY VISIT THERE. well,it's not reaaly "met" la. i just saw him. from the back of the lecture hall. that's all. i dont know if he noticed me or not. but who cares,with that "meeting" i gained my new spirit of life. well,he's doing fine i guess. many stories i heard about him. well,let him be. i'll just pray for his best from here. 


Just wanna say that I'm in love,still in love. with the same person since August 22,2010. Those who know this man,yeah,u'r right. 
hey you,stop making sound. DO NOT MUMBLE! i cant here u. u wanna say somnething? come here,split it to my face. who cares if i love him all my life? who cares? u ? why? u want him? no right? ouh,if u want,yes u may. i dont care. i still love him. i gained happiness from doing this. i have new spirit of life. i'm looking forward for future not looking forward for current time and place. MIRACLES MAY HAPPEN IN LIFE. i have great faith in ALLAH. HE knows the best for all of us. HE knows the right path the best for HIS creature. Prayers is the only thing we need after we've done our part,doing our best to get what we want right? so dont be shame to ask anything from ALLAH. if u dont ask,u dont beg,then u'll get nothing lah. 


Well,after all those craps i say,still. there's no one will ever change me. I'll still love u S. bare that in mind. I might be a little psycho,it might seem that way. but who's the one to be blame? IDK. that's all for now. 

I'm looking forward for the next holiday in January. Chow~